Tiesitkö, että adidaksen kolme raitaa ovat kotoisin Suomesta?

Trendikkäimmät urheiluvaatteet niin treeniin kuin katukäyttöön löytyvät adidaksen mallistoista. Suomen suurin adidas-myymälä avataan Zsariin.

Adidaksen kolme raitaa ovat peräisin Suomesta.

Adidasin urheiluvaatteet ja -kengät tunnistetaan kaikkialla maailmassa kolmesta raidasta. Brändin perustaja, saksalainen suutari ja innokas urheilumies Adi Dassler osti oikeudet raitojen käyttöön suomalaiselta Karhulta Helsingin olympiakisojen jälkeen vuonna 1952. Alun perin urheilukenkien sivuilla kulkevien raitojen tehtävänä oli parantaa jalkineiden kestävyyttä.

Jalkapallokengät olivat ensimmäinen läpimurto.

Vuonna 1954 Adi Dassler keksi lisätä jalkapallokenkiin ruuvattavat nastat, joita saattoi vaihtaa sääolosuhteiden mukaan. Samana vuonna Saksan jalkapallomaajoukkue voitti World Cupin sateisen finaalin adidaksen uudenlaiset nappulakengät jalassaan. Se teki brändistä ja sen Argentinia-kengistätunnettuja. Adidas lanseerasi maailman suosituimman jalkapallokengän Copa Mundialin vuonna 1979. Suomalaiset jalkapallon ystävät tietävät, että ”kuningas” Jari Litmanen pelasi nimenomaan Copa Mundialeilla.

Adidas-kenkiä valmistetaan valtamerien muovijätteestä.

Adidas on ympäristöjärjestö Parleyn kumppani ja heidän yhteisenä missionaan on valtamerien puhdistaminen muovijätteestä. Ultraboost Parley -juoksukengät on valmistettu meristä kerätyistä muovipulloista. Viime vuonna lanseeratun uimapukumalliston pääraaka-aineena on käytetty vanhoja kalastusverkkoja. Yhdestä suuresta verkosta voidaan valmistaa jopa tuhat uimapukua.

Yli 50-vuotias Stan Smith on edelleen hittikenkä.

Adidas lanseerasi nahkaiset tenniskengät ranskalaisen tennistähti Robert Hailletin inspiroiman a60-luvulla. Hailletin uran päätyttyä kenkämalli päivitettiin ja nimettiin amerikkalaisen Wimbledon-voittajan Stan Smithin mukaan. Ikoninen malli nousi uudelleen muotiin 2014, kun adidas valmisti erän personoituja tennareita valikoiduille julkisuudenhenkilöille ja Vogue käytti niitä muotikuvissaan. Stan Smith on yhä adidaksen myydyin kenkämalli.

Muotivaikuttajat luottavat adidakseen.

Adidas tekee jatkuvasti yhteistyötämuotisuunnittelijoiden, huippu-urheilijoiden ja kulttuurivaikuttajien kanssa. Brändin pitkäaikaisiin kumppaneihin kuuluu muun muassa huippumuotisuunnittelija Stella McCartney, joka on luotsannut adidas-nimikkomallistoaan vuodesta 2005. Hip hop -artisti Kanye Westin Yeezy-kengät ovat haluttuja myös keräilijöiden keskuudessa.

ETUJA & TARJOUKSIA SINULLE

Liity Zsarin sisäpiiriin ja kuulet tarjouksista ja eduista ensimmäisenä.

Tilaa!

Aukioloajat:

  • Ma–Pe: 10–20
  • La–Su: 10–18

Zsar Somessa: